co. (2)

Ondersteuning bij chronische aandoeningen

Het leven met een chronische aandoening kan niet alleen lichamelijke, maar ook emotionele en psychologische uitdagingen met zich meebrengen, die invloed hebben op je seksuele welzijn en intimiteit. Of het nu gaat om een aandoening die langdurige pijn veroorzaakt, beperkingen in beweging of energie, of veranderingen in je hormonale balans, de impact op je seksualiteit kan groot zijn.

Het is belangrijk dat je jezelf de ruimte geeft om je seksualiteit opnieuw te ontdekken, ongeacht de uitdagingen die je tegenkomt. De juiste begeleiding kan je helpen om jezelf en je partner beter te begrijpen, en weer te genieten van een bevredigend seksueel en intiem leven, ondanks de fysieke beperkingen die je aandoening met zich meebrengt.

Lobke Borger Seksuologie

Wat kan ik voor je betekenen?

Ik bied begeleiding en ondersteuning bij het omgaan met de gevolgen van chronische aandoeningen op je seksuele gezondheid. Het doel is om te werken aan het herstellen van je seksuele zelfvertrouwen en het verbeteren van je relatie met jezelf en je partner.

Omgaan met lichamelijke beperkingen:
Chronische aandoeningen kunnen fysiek uitdagend zijn en invloed hebben op seksuele verlangens en prestaties. We onderzoeken samen manieren om lichamelijke klachten te verlichten, je seksualiteit aan te passen en plezierige vormen van intimiteit te ontdekken die passen bij jouw situatie.
Emotionele verwerking en acceptatie:
Leven met een chronische aandoening kan gevoelens van frustratie, onzekerheid of verdriet veroorzaken. Deze emoties kunnen invloed hebben op je seksuele gezondheid en relatie. In de begeleiding kijken we naar hoe je om kunt gaan met deze gevoelens.
Relatie en communicatie:
Een chronische aandoening kan ook spanning veroorzaken binnen een relatie, vooral als het gaat om seksualiteit en intimiteit. In sessies besteden we aandacht aan het verbeteren van de communicatie tussen jou en je partner. We werken aan het versterken van de emotionele verbinding en het vinden van manieren om samen de veranderingen in seksualiteit te omarmen.
Aangepaste benaderingen van seksualiteit:
Door de ziekte kunnen je seksuele verlangens en grenzen veranderen. Samen kunnen we kijken naar wat voor jou werkt en wat jouw nieuwe grenzen zijn. We zoeken naar nieuwe manieren om intimiteit te ervaren, zonder druk of verwachtingen, en in een tempo dat voor jou comfortabel is.

Zo verloopt het proces

Maak een afspraak

Neem contact op om een afspraak te maken.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek biedt je de gelegenheid om kennis te maken, vragen te stellen en te ontdekken hoe ik jou/jullie kan ondersteunen. Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend, je beslist zelf of en hoe je verder wilt.

Consult

Ik werk oplossings- en resultaatgericht dus zal ik je na het kennismakingsgesprek een indicatie geven hoeveel consulten er nodig zullen zijn. Indien er minder consulten nodig zijn dan geïndiceerd dan gaan we uiteraard niet langer door dan nodig.

  • – Ambulant consult 45 minuten

  • – Online/telefonisch consult 45 minuten
  • – WhatsApp consult vanaf 15 minuten
Resultaat

We gaan oplossings- en resultaatgericht te werk voor de beste uitkomst.

Beroepsgeheim

Een seksuoloog heeft een beroepsgeheim, net als de huisarts en de psycholoog. Je kunt er van op aan dat jouw gegevens vertrouwelijk worden behandeld.

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het inplannen van een kennismakingsgesprek of voor meer informatie over onderwijs, intervisie en sprekersopdrachten.

Ik ben telefonisch en via WhatsApp te bereiken op: +316 46 60 38 34

Via de mail: Info@lobkeborger.nl