co. (2)

Individuele- en partnerbegeleiding

Seksualiteit en intimiteit kunnen beïnvloed worden door een ziekte of medische aandoening. Of het nu gaat om een chronische ziekte, een medische diagnose, of herstel na een operatie, deze omstandigheden kunnen een grote impact hebben op je seksueel welzijn. Het is niet ongewoon om gevoelens van onzekerheid, frustratie of ongemak te ervaren, maar het is belangrijk te weten dat deze gevoelens heel normaal zijn en dat je niet alleen hoeft te staan in het proces.

Individuele begeleiding

Bij individuele begeleiding kunnen we samen werken aan het begrijpen van de invloed van je ziekte op je seksualiteit en hoe je hiermee om kunt gaan. Dit kan onder andere inhouden:

Lobke Borger Seksuologie

Individuele begeleiding

Bij individuele begeleiding kunnen we samen werken aan het begrijpen van de invloed van je ziekte op je seksualiteit en hoe je hiermee om kunt gaan. Dit kan onder andere inhouden:

Omgaan met lichamelijke veranderingen:
Wanneer je lichaam verandert door een ziekte of behandeling, kan het zijn dat je seksualiteit anders aanvoelt. We kijken samen naar manieren om je zelfbeeld te verbeteren en je seksuele functie te herstellen of te herontdekken.

Communicatie en grenzen:
Het is soms lastig om met een partner te praten over de veranderingen die je doormaakt. Tijdens onze sessies kun je leren hoe je open en eerlijk kunt communiceren over je behoeften, wensen en grenzen.

Emotionele en psychologische impact:
Ziekte kan niet alleen je lichamelijke gezondheid, maar ook je emotionele welzijn beïnvloeden. We besteden aandacht aan de verwerking van emoties zoals angst, verdriet of frustratie die je mogelijk ervaart als gevolg van je situatie.

Herstel en seksualiteit:
Het kan ook zijn dat je na ziekte of herstel in een nieuw ritme terechtkomt wat je seksuele leven betreft. Samen werken we aan het vinden van een nieuw evenwicht en het opbouwen van vertrouwen in jezelf en je lichaam.

Partnerbegeleiding

Wanneer een van de partners ziek is, kan dit een grote impact hebben op de dynamiek in de relatie, inclusief de seksualiteit. Ziekte kan gevoelens van machteloosheid, frustratie of verdriet oproepen, en soms ontstaan er onduidelijkheden over hoe om te gaan met de veranderingen in intimiteit en seksualiteit. Met partnerbegeleiding kijken we samen naar hoe jij en je partner deze uitdaging kunnen aangaan, met respect voor elkaars gevoelens, behoeften en grenzen.

Het doel is niet alleen om de seksuele relatie te herstellen, maar ook om de emotionele band te versterken, wederzijds begrip te vergroten en te zorgen dat de zorg voor elkaar niet ten koste gaat van de intieme verbinding.

Communicatie en begrip:
Ziekte kan de communicatie tussen partners bemoeilijken, vooral als het gaat om seksuele verlangens en behoeften. Samen leren we hoe je op een open, eerlijke en ondersteunende manier kunt praten over seksualiteit, zorgbehoeften en de veranderingen die zich voordoen.

Emotionele ondersteuning:
Naast lichamelijke veranderingen kan ziekte ook leiden tot emotionele onbalans. Partners kunnen zich onzeker, verdrietig of gefrustreerd voelen over de situatie. In de begeleiding staan we stil bij hoe je elkaar emotioneel kunt ondersteunen en de band kunt versterken, ondanks de uitdagingen die ziekte met zich meebrengt.
Herwaardering van intimiteit: Seksualiteit kan tijdelijk of permanent veranderen door ziekte. We onderzoeken samen manieren om intimiteit opnieuw te ervaren, zonder druk om te voldoen aan eerdere verwachtingen. Hierbij kijken we naar alternatieve vormen van intimiteit en hoe je als koppel weer verbinding kunt maken op een manier die voor jullie beiden werkt.
Grenzen en consent:
Ziekte kan fysieke beperkingen met zich meebrengen, wat de seksualiteit beïnvloedt. Het is belangrijk om wederzijds respect te hebben voor de fysieke en emotionele grenzen van je partner. We werken samen aan het vinden van een balans waarbij beide partners zich gezien, gehoord en gerespecteerd voelen.

Zo verloopt het proces

Maak een afspraak

Neem contact op om een afspraak te maken.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek biedt je de gelegenheid om kennis te maken, vragen te stellen en te ontdekken hoe ik jou/jullie kan ondersteunen. Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend, je beslist zelf of en hoe je verder wilt.

Consult

Ik werk oplossings- en resultaatgericht dus zal ik je na het kennismakingsgesprek een indicatie geven hoeveel consulten er nodig zullen zijn. Indien er minder consulten nodig zijn dan geïndiceerd dan gaan we uiteraard niet langer door dan nodig.

  • – Ambulant consult 45 minuten

  • – Online/telefonisch consult 45 minuten
  • – WhatsApp consult vanaf 15 minuten
Resultaat

We gaan oplossings- en resultaatgericht te werk voor de beste uitkomst.

Beroepsgeheim

Een seksuoloog heeft een beroepsgeheim, net als de huisarts en de psycholoog. Je kunt er van op aan dat jouw gegevens vertrouwelijk worden behandeld.

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het inplannen van een kennismakingsgesprek of voor meer informatie over onderwijs, intervisie en sprekersopdrachten.

Ik ben telefonisch en via WhatsApp te bereiken op: +316 46 60 38 34

Via de mail: Info@lobkeborger.nl